Sale!

"Aiman teleh membuka  tirai dengan menobatkan kemulian seorang khadam dengan membongkar makna dan menjulang nama-nama unggul dari perbendaharaan ummah ini. Bilal Ibnu Rabah r.a dan Abu Darda r.a diangkat di dalam buku ini sebagai model unggul untuk melahirkan peribadi-peribadi khadim al-ummah (yang berkhidmat kepada ummah). Aiman tidak teragak-agak lagi memilih satu medan di mana ummah ini memerlukan seorang khadam yang setia. Beliau dan mereka yang bersama beliau wajar dipakaikan gelaran khadam ummah apabila mereka memilih perjuangan membebaskan bumi suci Baitul Muqaddas dan lingkungan Palestin sebagai kemuncak tujuan dan peranan nyata seorang Muslim." - Prof Madya Dr Hafidzi Mohd Noor (Pengerusi myCARE) 

Aku Khadam Ummah

RM6.00

(1 customer review)

Description

"Wahai orang-orang yang beriman, kalau kamu membela (Agama) Allah nescaya Allah membela kamu (untuk mencapai kemenangan) dan meneguhkan tapak pendirian kamu"

Aku terjumpa inspirasi terhebat dalam ayat ini. Jika kita yakin dengan janji Allah, maka hidup kita akan dipermudahkan sehingga akhir hayat.

Additional information

Weight 0.2 kg
Penerbit

Risalah Harmoni Sdn Bhd

1 review for Aku Khadam Ummah

Powered byCusRev
5.0
Based on 1 review
5 star
100
100%
4 star
0%
3 star
0%
2 star
0%
1 star
0%
Showing 1 of 1 review (5 star). See all 1 review
1-1 of 1 review
  1. (0) (0)
Add a review
Currently, we are not accepting new reviews
Utama
Kedai Buku
Track
Akaun
Copyright 2023 © Risalah Harmoni Sdn Bhd
Proudly designed by My Class Marketing. The best web designer
chevron-downmenu-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram