Sale!

20 PERSOALAN ASAS INTIFADAH berjaya menanggapi isu-isu utama yang berlegar berkaitan Intifadah. Maklumat yang dipaparkan dengan jelas dan teratur memudahkan para pembaca untuk menghadam satu demi satu topik yang dibincangkan. Bermula dari soalan-soalan mudah, antaranya “Apa itu Intifadah?", "Apakah matlamat Intifadah?" dan "Apakah Hukum Intifadah?".

Penulis kemudiannya membawa pembaca ke topik yang lebih kritis seperti "Siapakah watak utama di sebalik Intifadah?" dan "Mengapa Briged Al-Qassam tidak menyerang tentera Zionis yang mencerobohi Masjid Al-Aqsa?". Soalan yang terakhir merupakan persoalan paling penting untuk dijawab, bukan sahaja oleh penulis bahkan oleh pembaca sendiri, "Bagaimana saya boleh menyumbang kepada kejayaan Intifadah Palestin?".

Siapakah Penulis?

KHALID BIN JIMAT adalah graduan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) dalam bidang Bioinformatik. Kecenderungan beliau mendekati isu-isu kemanusiaan dengan lebih intim bermula selepas serangan besar-besaran rejim Zionis Israel ke atas Gaza pada Disember 2008. Kecenderungan ini telah membawa beliau dan rakan-rakannya menubuhkan Kelab Sahabat Aqsa (KSA) UKM ketika masih menjadi siswa di sana.

Selain menjadi Presiden KSA selama dua penggal, beliau juga aktif dalam komuniti kampus sehingga dinobatkan Anugerah Kepimpinan Kolej Antarabangsa Ibu Zain (IZISH) dan Anugerah Citra Jabatan Perkhidmatan Pelajar (JPPel) UKM serta terpilih sebagai finalis Anugerah Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) 2013. Kini beliau berkhidmat sebagai Eksekutif Penyelidikan dan Pendidikan di Humanitarian Care Malaysia Berhad (MyCARE). Beliau juga adalah penyunting dan penulis bersama buku “JIHAD AKBAR FARDHU AIN" terbitan Risalah Harmoni Sdn Bhd.

20 Persoalan Asas Intifadah

RM5.00

(1 customer review)

Additional information

Weight 0.2 kg
Penerbit

Risalah Harmoni Sdn Bhd

1 review for 20 Persoalan Asas Intifadah

Powered byCusRev
5.0
Based on 1 review
5 star
100
100%
4 star
0%
3 star
0%
2 star
0%
1 star
0%
Showing 1 of 1 review (5 star). See all 1 review
1-1 of 1 review
  1. (0) (0)
Add a review
Currently, we are not accepting new reviews
Utama
Kedai Buku
Track
Akaun
Copyright 2023 © Risalah Harmoni Sdn Bhd
Proudly designed by My Class Marketing. The best web designer
chevron-downmenu-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram