Akidah Sejahtera

Di luar sana, sudah banyak terdapat buku-buku yang diterbitkan berkenaan akidah. Ketika mengamati buku ini, saya cuba untuk melihat keistimewaan yang cuba ditampilkan. Hasil pengamatan saya, tidak syak lagi, buku ini harus menjadi rujukan utama masyarakat dalam memahami konsep akidah.

Sebagaimana buku-buku yang bertemakan akidah yang lain, buku ini juga berusaha menampilkan nilai keilmuannya yang tinggi. Tetapi penulis seringkali terikat dengan kesanggupan pembaca terutama masyarakat awam untuk menghadam dengan tuntas. Al-Fadhil Ustaz berjaya menanggapi konflik ini dengan amat berjaya.

Buku ini sedia untuk dibaca oleh masyarakat pelbagai peringkat baik ahli akademik mahupun masyarakat awam. Buku ini juga berjaya menumpukan isi kandungannya terhadap topik-topik perbincangan yang realistik dan semasa. Buku ini tidak tersasar dari topik fundamental akidah, dalam masa yang sama berjaya memaparkannya dengan ulasan yang segar dan terkini.

Akidah Sejahtera (Edisi Kemaskini) - Alias Othman

RM25.00

(4 customer reviews)

Additional information

Weight 0.3 kg
Penulis

Ustaz Alias Othman

ISBN

978-967-0965-01-7

Penerbit

Risalah Harmoni Sdn Bhd

Tahun

2021

4 reviews for Akidah Sejahtera (Edisi Kemaskini) - Alias Othman

Powered byCusRev
5.0
Based on 4 reviews
5 star
100
100%
4 star
0%
3 star
0%
2 star
0%
1 star
0%
Showing 4 of 4 reviews (5 star). See all 4 reviews
1-4 of 4 reviews
  1. (0) (0)
  2. (0) (0)
  3. (0) (0)
  4. (0) (0)
Add a review
Currently, we are not accepting new reviews
Utama
Kedai Buku
Track
Akaun
Copyright 2023 © Risalah Harmoni Sdn Bhd
Proudly designed by My Class Marketing. The best web designer
chevron-downmenu-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram